Radiátor vásárlás az interneten

6124232_5a68fb1403_z

Amennyiben nem cserépkályhával vagy kandallóval fűtjük otthonunk minden helyiségét, eljutunk arra a pontra, amikor radiátorokat kell vásárolnunk és beszerelnünk. Mivel ma már széles választéka érhető el a különböző fűtőkészülékeknek, érdemes vásárlás előtt tanulmányozni a kínálatot, szakember véleményét kérni és átgondolni, milyen radiátor lenne a legmegfelelőbb számunkra. Nálunk három nagy csoportból válogathat (ezeken belőle több márka képviselteti magát) aszerint, hogy acéllemezes radiátort vagy alumínium radiátort szeretne otthonába, illetve törölközőszárító radiátorainknak is több típusa áll rendelkezésére.

800px-Radiator_op_blauw-wit-gestreepte_tegels

Radiátor online

Manapság nem nagy meglepetés, ha valamit neten keresztül megrendelhetünk, szinte minden kapható online, és mindenhova is biztosított a kiszállítás. Ettől vannak, akik ódzkodnak, és inkább maradnak az áruházak, boltok vásárlási élményénél, és ez így van rendjén. Bizonyos termékeket fel kell próbálni, élelmiszerek frissessége nem mindig könnyen eldöntehető. Viszont vannak olyan termékek, amiknél a funkcionalitás sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint másoknál. Hagyományosan a radiátor is ezek közé tartozott. Aki tehát hagyományosan “csak” egy működő radiátor szeretne, bátran böngészhet online is és kiélvezheti annak minden kényelmét.

Online könnyebben utánanézhet a technikai paramétereknek, mindezt ráadásul kényelmesen, otthoni környezetben, minden sietség, vagy időkorlát nélkül. Emellett könnyebben összehasonlíthatók az árak különböző áruházak között, hiszen pár kattintással már másik cég kínálatát böngészheti. Emellett nyugodt körülmények közt kimérhetjük a helyét otthon, konzultálhatunk szerelővel. A legtöbb webáruház biztosít szaktanácsadást, akár szerelőket is, akik a készüléket kpesek majd beüzemelni. Ha pedig valakinek igénye a küllem is, sokkal szélesebb választékot talál dizájner készülékekből, amiket kérésre örömmel berendel a webáruház, mint egy áruházban, ahol a kevésbé jellemző igény miatt vélhetően nem tartanak sok dizájner radiátort.

Érdemes tehát egy épületgépészeti webáruházon is szétnézni, mivel ott a kínálat és az árak gyakran verik a klasszikus áruházakét.

Törölközőszárító radiátor

Kínálatunkban hat különböző márka törölközőszárító radiátor között böngészhet, kétféle színben (fehér és króm) kaphatók a fűtőtestek. Mint az nevében is benne van, ez a radiátortípus legtöbbször a fürdőszobában kap helyet, ahol egyszerre biztosítja a meleget és a száraz törölközőt. Néhanapján szokták konyhában is üzemeltetni a törölközőszárító radiátorokat, ebben az esetben a konyharuhákat száríthatjuk rajta, illetve nagy előnyük, hogy a fűtési rendszertől és szezontól függetlenül önállóan is működtethetőek. A modern fürdőszobák és WC-k sokszor kis terekbe szorulnak be, ezért született meg ez a radiátor, ami vékony és falra szerelhető, így minden helyiségben elfér és praktikus megoldást jelent.

Törölköző a radiátor csövén

 

Acéllemez és alumínium radiátor

A leghagyományosabb radiátortípus az acéllemezből készült fűtőtest, ami négy gyártó neve alatt érhető el webáruházunkban. Mindegyik típus garantált minőséget és hosszú élettartamot képvisel, ezt erősíti meg a legalább tíz éves garancia, ami bizonyos készülékek esetében tizenkét év is lehet. Mindegyik acéllemezes radiátort nyomópróbának vetik alá a gyártás során, ezzel is biztosítva a strapabírást. Minél sűrűbb bordázottsággal rendelkezik egy acéllemezes radiátor, annál magasabb hőteljesítménnyel üzemeltethető, ebben élen járnak a Silver által gyártott készülékek. A Silver gyártmányokon túl Dunaferr radiátor, Sanica radiátor és Dunaterm radiátor is jelen van a kínálatunkban. A különböző gyártók által előállított fűtőtestek között a különbség csupán acéllemezük vastagságában (ettől függ, mennyire tudják tartani a hőt), annak minőségében és festésében jelenik meg. Ezentúl minden lapradiátor ugyanazzal a technológiával készül. Az acéllemezes radiátorok nagyon tartósak, előszeretettel helyezik őket például közös folyosókra, ahol nagyobb a rongálás esélye.

Radiátor a parkettán

A ma készülő radiátoroknál minden esetben hangsúlyos szerepet kapnak a biztonsági előírások, hiszen nem lehet tudni, melyik készülék kerül egy óvodába vagy iskolába, ahol a gyermekek könnyen nekiszaladhatnak, Ezért minden éles sarkot és kiálló hegyes részt lekerekítenek, ilyeneket nem találunk ezeken a radiátorokon. Felhasználóbarátságukat növeli, hogy minden darab védőcsomagolást kap az előállítás során, ami egészen a próbafűtés végéig rajta maradhat, ha esetleg akkor gondolná meg magát a vevő.

Az alumíniumból előállított radiátorok kisebbek, könnyebbek és esztétikusabbak acéllemez társaiknál, ezzel együtt ugyanakkor sérülékenyebbek is. Szintén napjaink új igényei hívták életre ezt a radiátortípust, hiszen egyre többen élnek panellakásokban, ahol helyszűke miatt előnyben részesítik ezt a típust. Áruházunkban két márka, a Romantik és a Viking radiátorai közül válogathatnak ebben a kategóriában, és az egyszerűség kedvéért a beszerelésükhöz szükséges eszközöket is megvásárolhatják nálunk.