Olaszok és a magyar nyelv

Learninghungarian.hu

Amikor elkezdtem magyarul tanulni fél éve, akkor egy általános nyelviskolát találtam nagy hirtelen, és megmondom őszintén, nem nagyon vagyok velük elégedett. Egyrészt szerintem tíz ember egy csoportban az nagyon sok, mert ahány ember, annyiféle nyelvtudás szinten vannak és ez sokszor bizony hátráltatja a haladást. Másfelől teljesen eltérő emberek ülnek bent, van amelyik lassan halad, másik gyorsaban ért és folyton közbekérdez. Végeredményben állandóan egymásra várunk. Ehhez képest a learninghungarian.hu módszer, amelyet egy kedves ismerősöm javasolt, teljesen más alapokon oktatja a magyar nyelvet.

Learninghungarian.hu olaszoknak

A lényege annak a nyelvtanulásnak, hogy nem a nyelvtanra és igeidőkre helyezi a hangsúlyt, hanem sokkal inkább szókincs specifikus és arra próbálja a learninghungarian.hu diákjait rávenni, hogy minél többet használják a magyar nyelvet, még akkor is ha sokat hibáznak. Mert a botlások nélkül nem lehetséges haladni. Hiába tudjuk, hogyan kell helyesen és a nyelvtani szabályoknak pontosan megfelelve beszélni, ha nincsenek meg azok a szavak, amikkel szeretnénk ezt megtenni.

Learninghungarian.hu módszer lényege

Éppen ezért volt érdekes, hogy felmentem a honlapra és ott egy olyan kedves hölgy képe fogadott, akiből sugárzott, hogy tökéletesen érti a learninghungarian.hu módszert és azt fantasztikusan alkalmazni is tudja. A honlapon van egy lehetőség feltüntetve, amely szerint az első óra teljesen ingyenes a 1112 Budapest, Sasadi út 169 alatt és csak és kizárólag azt követően kell a diáknak eldöntenie, hogy akar-e további órákat venni vagy sem. Ez egyrészt elképesztő önbizalomról árulkodik, másrészt pedig szerintem egy nagyon jó marketinghúzás, hiszen ki az, aki ingyen akar valamit adni, úgy hogy ne lenne meggyőződve a saját képességeiről száz százalékosan?

Ezért nem volt kérdés, hogy elmegyek egy ilyen órára és csak azután hozom meg a döntésemet, hogy otthagyom a városi tanfolyamot és átnyergelek a learninghungarian.hu órákra. Felhívtam a megadott számot és egyeztettem egy időpontot Évával, a tanárnővel. Három nap múlva volt egy szabad helye, ahol bele is fogtunk körülbelül 10 perces ismerkedés után az órába. Ha valakinek még nem volt tapasztalata külföldi nyelvtanulás során tökéletesen harmóniában lévő tanártól tanulni, akkor az nem tudja miről beszélek.

Éva maga a megtestesült ZEN nyugalom, aki azonkívül hogy a learninghungarian.hu órákat fantasztikusan csinálja, szerintem nem létezik olyan dolog, amivel ki lehetne hozni a sodrából. Tökéletesen nyugodt, magabiztos és annyira könnyedén kezeli a diákokat, jelen esetben engem, mintha korábban óvónő és pszichológus lett volna vagy azoknak a keverékéből lett volna összegyúrva. Megmondom őszintén, hogy elképesztő módon élveztem a learninghungarian.hu órát és tudtam előre, hogy nem fogom folytatni a belvárosi iskola szörnyű óráit, hanem azonnal átnyergelek erre a képzésre, és abban is teljesen biztos voltam, hogy itt meg is fogok tanulni magyarul tökéletesen. Ami egyrészt fontos volt a munkám miatt is és nemrég óta van egy menyasszonyom is, akinek a perfekt magyar nyelvtudást is szeretném ajándékba adni.

Learninghungarian.hu célkitűzésem

Olykor már nagyon nehéz nem lebuktatnom magam, mert kettesben ugyan még adom a hülyét és csak olaszul beszélünk, de amikor hallom másokkal magyarul beszélni, már néha közbe akarok kotyogni. Na persze utána mindig tolmácsol nekem, olynkor én próbálom az első reakciót mutatni, mintha tényleg csak most jutott volna el az agyamig. D enehéz és már nagyon várom, hogy elmondhassam neki – magyarul! Évával megbeszéltem, azt találtam ki, hogy elviszem egy romantikus vacsorára, ahol megkérem másodjára a kezét, ezúttal magyarul és elmondom neki, miért is és mennyire szeretném, ha együtt élnénk le az életünket.

Éva persze el volt olvadva tőle, mondogatta, hogy mi olaszok, de nagyon tudjuk a romantikát, de hát ez így van rendjén! A neheze inkább az, hogy ezt meg is kell valósítani és mivel eléggé vizsgadrukkban leszek, nem lehet arra számítani, hogy majd egy szép bemagolt szöveget mondok fel. Nem is akarom, hogy csak visszamondjam, mint egy gép. Szeretném utána magyarul folytatni vele a beszélgetést, úgyhogy fontos, hogy tényleg olyan dolgokat mondjak, amiket magamtól is el tudnék mondani. Ez egy jó cél, ami kifejezetten motiváltan tart.

proposal